Gyerekcipő üzleteink:

Budapest, Mammut I.
2.emelet 212 számú üzlet
Nyitva: H-P 10.00-20.00
Telefon: 06-70-666-7062
1132. Budapest
Nyugati tér 4.
Nyitva: H-P: 10.00-18.00
Szombat: 09.00-13.00
Telefon: 06-70-590-1100


Milyen gyerekcipő az ideális?

A jó minőségű baba-, illetve gyerekcipő hosszas tervezés eredménye. Ennek során a szakemberek figyelembe veszik mind az életkort, mind a láb igényeinek kielégítését. Az első gyerekcipő megvásárlása után folyamatosan ellenőrizzük a cipőt, és ha már nem megfelelő, vegyünk egy újat, hogy elkerüljünk egy sor betegséget, deformitást (bokasüllyedés, lúdtalp, tartáshiba). S ne feledjük a zoknit se! Az is éppolyan fontos! Figyelmesen válasszuk azt is: a pamutzokni a legjobb, és arra is figyeljünk, hogy ne legyen az se túl szűk, se túl bő.


A divat nem kíméli a hátat!

Sok aranyos és divatos gyerekcipő kelleti magát a polcokon, ennek ellenére a fő szempont a gyermek lábának egészsége legyen! Akármilyen is az a gyerekcipő, ha nem olyan a kialakítása, anyaga, ami megfelelő a láb egészséges fejlődéséhez, ne vegyük meg. A megemelt sarokrésszel rendelkező gyerekcipő viselése igencsak nagy terhet ró a gerincoszlop alsó részére, ami hosszabb távon komoly problémákhoz vezethet, ezért semmiképpen se engedjünk a divatnak nagyobb teret!
Vegyük azt is figyelembe, hogy a láb nap közben megdagad! Ha lehet, délután menjünk vásárolni. Az a legjobb, ha egy gyerekcipő eladására szakosodott szaküzletet vagy webáruházat keresünk fel, ahol a személyzet jártas e téren, így hasznos és praktikus tanácsokkal segíthet a választáskor.


Gyerekcipő Webáruház

Az arany középút

A méretnél nem jó se a kisebb, se a nagyobb. Soha ne vegyünk gyerekcipőt úgy, hogy "egy kicsit nagyobb, de nem baj, majd belenő"! Az a jó, ha a gyerekcipő orra és a gyerek lábujja között van még egy kis hely (körülbelül 5-7 mm az optimális). Ha erre nem ügyelünk, a gyerekcipőcipő összenyomja a lábujjakat, a fejlődő láb pedig deformálódik.
A gyerekcipő ne legyen se túl szoros, se túl laza: egyik sem ad ugyanis megfelelő támasztékot, így könnyen tartáshibák, gerincproblémák alakulhatnak ki.


Lélegezzen a gyerekcipő és egyúttal a láb is!

A vászon és a bőr a legmegfelelőbb anyagok a baba- és a gyerekcipő gyátásához egyaránt. Ezek a lélegző anyagok megfelelő szellőzést biztosítanak, így kisebb a valószínűsége a hólyagok és a rossz szag kialakulásának. Kellemes közérzetet ad a lábnak.


Talpa legyen mintás, vastag, de rugalmas!

Ez nemcsak tetszeni fog a kisgyereknek, de ez a kis plusz segít abban, hogy a gyermek nehogy megcsússzon egy csúszos felületen, hiszen a kialakított minták, mindegy milyen, jobb tapadást biztosítanak.
A gyerekcipő talpa legyen elég vastag ahhoz, hogy megóvja a kicsi lábát a sérülésektől. Ugyanakkor az is fontos, hogy megfelelő rugalmas is legyen, a gyermek kényelmesen tudja benne a lábát nyújtani, hajlítani és fordítani.
Sarka úgy legyen kialakítva, hogy megfelelő tartást biztosítson. Akármilyen szép is, kerüljük a megemelt sarkú gyerekcipő modelleket, ami nemcsak lábdeformációhoz, de medencecsont és hátproblémákhoz is vezethet.


Gyerekcipő Webáruház

Egy gyerekcipő, számtalan probléma

A test súlyának hordozása közben a lábfejet jelentős terhelés éri, ezért is nagyon fontos a megfelelő gyerekcipő. A legtöbb lábpanaszt a nem megfelelő baba-, illetve gyerekcipő viselése okozza.
A túl szűk vagy túl keskeny gyerekcipő lábfejdeformitást okozhat, amely miatt a testsúly egyenlőtlenül oszlik el, s tartáshiba alakulhat ki. A túl nagy gyerekcipő nem tartja megfelelően a lábat, így az egyéb sérüléseken (bokaficam) kívül akár bokasüllyedéshez is vezethet.
A bokasüllyedés (más néven lúdtalp) rossz testtartást okozhat, emellett könnyen kifáradnak miatta a lábfej és a láb izmai, fájdalmat okoz és égő érzés a talpban.
A szűk gyerekcipő miatt a lábujjak befordulnak a talp alá, így a lábfej rendellenesen ívelt lesz, a testsúly pedig nem egyenletesen oszlik el a lábfejen, rossz testartást, majd hosszabb távon gerincproblémákat okozva.2012 © SupyKids Europe Kft. Minden jog fenntartva!
A honlap teljes tartalma a SupyKids Europe Kft. szellemi tulajdona, és szerzői jog védelme alatt áll.
A jogosulatlan felhasználás büntető- és polgári jogi következményekkel jár.
Médiapartner: PPC Média Online Marketing Ügynökség